Woon duurzaam - Kallisto

Woon duurzaam!

Met het kopen van een huis investeer je in de toekomst. Eén van de eerste dingen waar je dan aan denkt is: duurzaam wonen. Met Kallisto kies je bewust voor een gasloze en energiezuinige woning. De woningen halen een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van maximaal 0,4. In het kort uitgelegd geeft de EPC aan hoe energiezuinig je woning is. Het gaat dan met name om het verwarmen, verlichten en ventileren van het huis. De energie die je nodig hebt voor bijvoorbeeld het gebruik van de televisie of de stofzuiger telt niet mee.

Hoe we dat doen? Op de daken van beide appartementengebouwen worden  zonnepanelen geïnstalleerd. Een prachtige investering in het milieu én je portemonnee.

Maar we doen meer. We bouwen ook duurzaam. Veel onderdelen worden geprefabriceerd waardoor de bouwtijd wordt verkort en daarmee de overlast op het milieu aanzienlijk minder is.
Daarnaast zorgt dit voor minder afvalstromen en geven we extra aandacht aan het scheiden van afval. Ook mooi: er zijn minder verkeersbewegingen wat het milieu opnieuw ten goede komt.

Een gebalanceerde materiaalkeus draagt ook positief bij. Samen met de architecten kozen we voor onderhoudsarme materialen zoals de bakstenen, kunststof kozijnen en gevelbeplating.
Het resultaat: minder onderhoud. Wat ook fijn is voor jouw vrijetijdsbesteding én portemonnee.
Een win-win situatie!

Jouw nieuwe huis is klaar voor de toekomst!