Project - Kallisto - Nieuwbouw in Bilgaard

Kallisto: Slim in eenvoud

De wijk Bilgaard staat bekend om de grote saamhorigheid onder de bewoners. ‘Ons kent ons’ is hier een bekend begrip. Er wordt veel aan vrijwilligerswerk gedaan en jong en oud ontmoeten elkaar graag bij de diverse evenementen die in de wijk georganiseerd worden.

Bilgaard is een bestaande wijk, dus winkels, scholen, de huisarts en het buurtrestaurant is er al, je loopt of fietst er zo naartoe. Je woont dichtbij de Dokkumer Ee of het Leeuwarder Bos. Daar kun je het hoofd leegmaken en tot rust komen.

Het nieuwbouwplan Kallisto bestaat uit twee gebouwen met 42 appartementen en zes kleine woonblokken met ieder vijf ruime gezinswoningen. De driekamerappartementen zijn functioneel ingedeeld en hebben ruime balkons of een tuin op de begane grond op het westen of noorden.

Ontspannen: Dokkumer Ee en Leeuwarder Bos

Goed voor jou, beter voor de wereld

Je woont lekkerder als je weet dat je voorlopig niets hoeft te doen aan onderhoud. Dat zit goed in Kallisto: de huizen zijn zo gebouwd dat je er geen omkijken naar hebt.

Ook op het gebied van energie zit je goed: je stookt geen gas, maar gebruikt een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen. Voor verwarming, om te douchen en te koken. Goed voor jou, beter voor de wereld.

Een prettige omgeving

Goed wonen doe je in een prettige omgeving. Daarom hebben we ook de openbare ruimte opnieuw ontworpen. Je straat, je buurt, je wijk. Met ruimte voor dingen die het leven leuk maken. Een eindje wandelen, op een bankje zitten of een barbecue houden met de buren. Lekker in het groen dat van iedereen is.