De Architecten - Kallisto

De architecten

Bilgaard, een typische wijk volgens het Nieuwe Bouwen van de jaren ‘60, een wijk met een lange woonhistorie. Mooi om te zien hoe hier voortvarend wordt ingezet op revitalisering!

Architecten Radboud Seckel van LKSVDD architecten uit Enschede en Bauke Tuinstra van TWA architecten uit Burdaard zijn  gezamenlijk verantwoordelijk voor het ontwerp;   TWA de woningen en LKSVDD de appartementen. De inrichting van het plan hebben ze samen ontworpen.

Bauke Tuinstra:

“Als Leeuwarder ken ik de wijk Bilgaard als een plezierige wederopbouwwijk met prima voorzieningen. Dit nieuwe buurtje sluit qua sfeer aan op de nieuwe bebouwing aan de Dokkumer Ee en biedt mooie woningen en appartementen in een groene, gemeenschappelijke omgeving. Zo voegen we aan Bilgaard een nieuw hoofdstuk toe, met eigentijdse woningen en appartementen, voortbouwend op de bestaande kwaliteit, waar het nog beter wonen is!”

Radboud Seckel:

“Het ging eigenlijk vanzelf. Door de kernkwaliteit te koesteren gingen we voort op de heldere structuur en brachten tegelijk meer aandacht voor de menselijke schaal in. De openbare ruimte blijft helder en wordt afgestemd op de belevingswereld van de bewoners zodat zij in de onmiddellijke nabijheid van hun huis nu een prettige leefomgeving ervaren. Het groen, de bergingen en de erfscheidingen zijn een duidelijk onderdeel van het ontwerp en spelen hierin een belangrijke rol. Waarbij ook de parkeervoorziening zorgvuldig is ingepast.”