Bilgaard - Kallisto - Nieuwbouwproject centraal in Nederland

Bilgaard: alles is er al

De hoofdstad van Friesland is bekend onder vele namen: Leeuwarden, Liwwadden, Leewadden, Ljouwert, Luwt, Lintwarde. Een heel gezellige, gemoedelijke en mooie stad vol met leuke winkeltjes, restaurantjes en aardige mensen.

In 2018 was Leeuwarden de culturele hoofdstad van Europa. Een doorslaand succes met vele voorstellingen, tentoonstellingen en evenementen. Kortom, een stad waar altijd iets te doen is.

Het oude centrum ademt geschiedenis. Het rijke verleden zie je terug in de vele mooie historische panden. In het centrum staan zelfs twee paleizen; het Stadhouderlijk Hof en het Princessehof.
In het hart van de stad vind je de Nieuwestad met de stadsgracht, waar vele kleine winkelstraatjes op uitkomen. Achter de mooi opgeknapte oude gevels ontdek je vaak de meest bijzondere boetiekjes.

De wijk Bilgaard ligt aan de noordzijde van Leeuwarden en is een schoolvoorbeeld van de naoorlogse woningbouw waar hoog- en laagbouw met elkaar verweven is. Dit is dan ook het uitgangspunt geweest bij de ontwikkeling van de appartementen en gezinswoningen van Kallisto.

Locatie Bilgaard

Afstanden

Basisschool 650 meter
ALDI-Supermarkt 230 meter
Winkelcentrum Bilgaard 450 meter
Openbaar vervoer 210 meter
Sportvelden LAC Frisia 2,2 km
Centrum 2,0 km

Snel thuis, snel weg

Kallisto ligt aan de noordkant van Leeuwarden. Heel gemakkelijk bereikbaar. Of je nu fietst, wandelt, de auto pakt of de stadsbus: je bent altijd snel thuis, en snel weg naar je school, kantoor of vrienden en familie.

De buslijnen 6 en 16 brengen u snel naar de binnenstad en terug, met de auto rijd je vlot naar alle bestemmingen binnen en buiten Friesland via de N31 en de N355.

Weer thuis? Er is altijd een parkeerplek vrij.

Lekker naar de stad, lekker naar buiten

Kallisto heeft een perfecte ligging: aan de ene kant is het centrum van Leeuwarden dichtbij, je fietst er binnen tien minuten naartoe. Aan de andere kant is er alle ruimte om je te ontspannen. Waterliefhebbers gaan naar de Dokkumer Ee, wie van groen houdt naar het Leeuwarder Bos.